Linsundersökning

Idag ska jag gå på min första linsundersökning samtidigt som jag ska titta på nya glasögon. Nu är jag snart 30 år men jag har haft glasögon för närsynthet sedan jag gick på högstadiet ungefär. Jag märkte när jag fortsatte att sitta längst bak i klassrummet att det blev svårare att se och till slut fick jag sitta och kisa med ögonen och det var då som min fröken rapporterade till mina föräldrar att jag nog hade dålig syn. Först minns jag att jag blev arg på min fröken att hon hade ”skvallrat” till mina föräldrar som tvingade mig till en optiker för synundersökning. Att få glasögon under högstadiet var bland det värsta som kunde hänt enligt mig själv.

Linsundersökning på äldre dar

Nu kanske inte 30 år är lastgammalt men med tanke ändå på att jag haft glasögon och dålig syn sedan tonåren så har det hunnit gå ganska många år nu utan att jag har gjort någon linsundersökning. Jag kunder förlika mig ganska bra med mina glasögon och visst har jag funderat många gånger på att skaffa linser men jag har trott att det varit väldigt besvärligt med att sätta i linserna då jag har svårt att göra något som har med ögonen att göra och bara tanken på att pilla med något i ögat ger mig stress.

30 år & linser

Nästan alla som använder glasögon kan använda kontaktlinser och det är jag medveten om så nu tänker jag att det är min tur. Jag har läst ganska mycket om linser och det står att det kan vara lite pöligt i början att pilla i linserna men att det går fort att träna upp. Jag hoppas att det stämmer och man får även hjälp hos optikern när man beställer linserna att sätta i dom och dom visar hur man sköter om dom så jag ser fram emot dagens linsundersökning.