Städtjänster i Borås

Vet du vilka olika typer av städtjänster i Borås som finns? Ifall du någon gång skulle behöva nyttja några städtjänster så kan det vara bra att veta lite vad som finns. Borås har tidigare, längre tillbaka i tiden, haft ett par större städföretag som konkurrerat med varandra när det gäller olika städtjänster. De senaste 8-10 åren så har det kommit flera nya städföretag som numera konkurrerar med de större företagen. Flera av de mindre städföretagen verkar ha klarat sig och går bra då det fortfarande finns kvar i Borås och de olika städtjänsterna verkar ha utökats, antagligen ett resultat av den ökade konkurrensen.

Olika typer av städtjänster

Vad finns det då för olika typer av städtjänster i Borås? Man kan säga att det finns två olika segment inom städföretagen när det gäller utbudet av städtjänster, och det är städtjänster till företag och städtjänster till de privata hushållen. Förutom kontorsstädning hos företagen så utför också de flesta städbolag fönsterputsning, damning och dammsugning, rengöring av dusch och toalett samt även viss mattrengöring. Jag vet till och med de som erbjuder altantvätt och parkettslipning samt trappstädning, och när det gäller företag så är det inte helt ovanligt att vissa inköp också kan beställas som frukt och vissa material som toapapper och rengöringsmedel.

Städtjänst med RUT-avdrag

Det bästa som hänt de privata hushållen var väl när RUT-avdraget infördes så att privata städtjänster skulle kunna dras av med 50%. Detta har medfört att till exempel pensionärerna som kan ha svårt att utföra vissa saker i hemmet har haft råd att beställa olika städtjänster. Att putsa fönster och dammsuga kan vara väldigt svårt eller kanske helt omöjligt för en del äldre eller handikappade. Detta kan dom nu få hjälp med i sitt eget hem och faktiskt ha råd med den lyxen, som många tycker att det är, men för en del är det snarare en nödvändighet.