Glöm inte att använda kondom!

Precis som vi använder cykelhjälm när vi cyklar genom ett trafikerat Stockholm på mornarna, egentligen inte för att det händer många olyckor, men oavsett så vill vi inte skada oss eller att det ska hända något oförutsägbart. Det kanske inte alls går att jämföra, men jag väljer ändå att se det på samma vis för att helt enkelt komma ihåg och påminna mig själv och min omvärld om att det är viktigt att skydda sig. Precis som vi tar på oss cykelhjälmen så ska vi också vara noga med att använda kondom. Oavsett stadie i livet så är det viktigt att tänka på och jag tror för att lära våra ungdomar något så är det viktigt att helt enkelt prata om detta högt.

Inte pinsamt att använda kondom

Att använda kondom ska inte kännas pinsamt, det ska inte ligga ansvar på en person och framför allt så ska detta vara något av det mest naturliga att prata om. Därför börjar jag nu helt enkelt. Det kan handla om att prata om det vid matbordet, med dina barn men också med din partner lik väl som vem som helst. Alla kan behöva höra att det är viktigt att använda kondom och därmed basta.

Inte nog med att det finns anledningar till att det är viktigt så känns det också som att vi kan vara sunda och förnuftiga genom att använda kondom. Ibland vill vi ha barn, ibland inte, men att vara medvetna om valet och själv välja – det är just detta som jag förespråkar. Precis som att sätta på sig cykelhjälmen på morgonen och trampa iväg, även om jag kanske inte trillar, så har jag ändå aktivt valt att ta på mig en hjälm för att vara på den säkra sidan. Det känns medvetet, moget och jag känner att jag gör det för min egen skull!