Pyssel och presentkort som gåva

Igår besökte jag en secondhand butik i Borås. Jag letade efter bestick och hittade det ganska snabbt. Jag betalade 1 krona per bestick, ett riktigt kap! Strosade runt i butiken och såg många fina tavlor. Ett par av tavlorna var vackra broderier som någon skapat. Jag är inte vass på att brodera själv men blev intresserad att testa broderi. När jag kom hem surfade jag in på www.parlgrossisten.se, de hade ett par fina broderier på sin hemsida. Kommer köpa ett motiv som föreställer en brandman, det ser ut att vara ett ganska enkelt broderi.

Secondhand butiker är ett bra påfund. Där kan du lämna gamla saker som fortfarande fungerar och som kan återbrukas av andra människor. Ofta brukar en del av butikens inkomst gå till välgörande ändamål.

Jag köpte inte bara bestick när jag besökte butiken. Hittade en fin tavla med landskapsmotiv, den ska jag ge bort i present till min kusin Oliver. Som jag nämnde kommer jag köpa ett broderi från www.parlgrossisten.se men tror att jag nu ska köpa ett till broderi. Min moster skulle uppskatta något att pyssla med och jag vet han hon gillar syslöjd.

I vanliga fall har jag väldigt svårt att finna bra presenter, men nu gick det vägen! Broderi och pyssel kan vara bra alternativ även nästa gång jag funderar på presenter till folk. Det finns vänner och bekanta som inte önskar sig mer saker, då kan det vara en god idé att skänka bort en upplevelse.

Vill du ge bort upplevelser istället för saker kan jag rekommendera presentkort. Presentkort finns för det mesta; bio, hyrfilmer, choklad, luncher, middagar, resor, konserter, träningskort m.m. Det är nästan bara fantasin som sätter gränser när det gäller gåvor. Sist jag fyllde år fick jag en flaska whisky, ett par jeans och ett presentkort på massagebehandlingar. Massage är skönt för att mjuka upp kroppen och koppla av.