Mer om lösullsisolering

Lösullsisolering är ett mycket enkelt sätt att isolera utrymmen som till exempel vinden. Fördelen med lösullsisolering är just att det går lätt att sprida ut så det hamnar i alla skrymslen och vrår som annars hade varit svårt att få tätt. Är du intresserad eller nyfiken kan du läsa mer om lösullisolering här. Om vinden har flera små utrymmen som är svåra att komma åt att isolera med skivor så ska du absolut välja lösullsisolering, det kommer att spara dig mycket tid och du är säker på att det blir isolerat överallt och minskar risken för köldbryggor dessutom.

Lösullsisolering eller skivor

Ibland är det lättare att isolera med skivor, om du tror att ditt hus har dålig isolering kanske på grund av att innerväggarna känns kalla eller delar av innerväggen, då bör du se över isoleringen i väggarna. Om det är en riktigt kall dag går det att kika på ytterväggen där du misstänker att det saknas eller är dålig isolering, då kan du se om väggen är frostbelagd medan andra delar av ytterväggen inte är det. Det kan finnas glipor i isoleringen på den frostbelagda delen av väggen eller ingen isolering alls. I detta fallet kan du isolera med hjälp av skivor då det är ett mindre parti av väggen, istället för lösullsisolering.

Viktigt vid lösullsisolering

När du ska använda dig av lösullsisolering för att isolera vindsutrymmen så tänk på att du måste se till att vinden har ventilation på rätt sätt så det inte blir för tätt efter isoleringen. Detta gäller så klart inte bara vid lösullsisolering utan oavsett vilken typ av tilläggsisolering du ska göra på vinden. Om du är osäker på hur det ska vara så bör du anlita en fackman som gör jobbet. Det viktigaste är att ingen varm och fuktig luft inifrån huset kan ta sig upp via eldosor, rör eller vindslucka. Då kan det bli kondens som på sikt blir mögel och fuktskador.