Badrumsrenovering i Borås

För att lära dig mer om vad som finns gällande badrumsrenovering kan du fortsätta läsa här. Att renovera sitt badrum är lite krångligare än att renovera ett vanligt rum. Det beror i och för sig på vad som inryms i den så kallade badrumsrenoveringen. Ska du bara byta duschdraperi, toastol och måla taket så kan du göra det själv, men om du ska göra en större renovering och byta golv, våtrumsanpassa väggarna och golvet så måste du ha hjälp av en fackman som kan detta med badrumsrenovering. Vissa saker får du inte utföra på egen hand om din försäkring ska gälla vid olycka.

Expert på att renovera badrum

Tänk så här så blir det lättare att hålla koll på vad du själv kan göra och vad du behöver lägga i händerna på en fackman. De delar av golv och väggar som kommer att utsättas för vatten på något vis, genom spolning eller genom vattenspill måste ha ett beständigt vattentätt skikt. Detta skikt ska hindra fukt att komma i kontakt med byggnadsdelar eller utrymmen som inte tål fukt. På dessa delar är det viktigt att det finns ett vattenavvisande ytskikt så att inte vattnet tränger igenom och orsakar fuktskador. Det finns ganska mycket regler kring detta så läs alltid på innan du har bestämt dig till hundra procent.

Vattentätt skikt i badrum

Ett badrum bör i princip alltid ha vattentätt skikt på golvet med skydd en bit upp på väggarna. Det har att göra med att det annars blir en skarv där mattan slutar och våtrumstapeten tar vid. Drar man upp våtrumsmattan en bit på väggen så överlappar den tapeten. Har du kakel på väggarna så drar du fortfarande upp mattan en bit på väggen. Det finns en hel del olika typer av godkända väggbeklädnader för badrum, det är bara att välja och vraka.