Behöver flera micro-usb

Jag är lite av ett teknikfreak, jag har allt från den senaste och mest avancerade telefonen till den bästa kameran på marknaden. Problemet är att jag har så många teknikprylar att jag både har ont om plats för dem, så väl som kablar till dem. De flesta prylar använder mikro-usb som kontakt till bland annat laddning och överföring. Problemet är att nästan alla behöver olika sorters mikro-usb. Detta på grund av att de inte har samma form på inkörsporten. Det gör att en kabel kan kopplas in i vissa prylar men inte andra.

Har hört att EU har röstat igenom ett lagförslag som gör det olagligt för företag att konstruera teknikprylar med unika ingångar, eller ändra designen på ingångarna från en pryl till en annan. Det företag som förmodligen är mest skyldig till detta är Apple, som de senaste tio åren har ändrat designen på ingångarna på deras iPhone 2-3 gånger.

Att det numera kommer att finnas ett lagförslag på ingångar är enligt mig riktigt bra, tyvärr dröjer det nog år till det faktiskt blir till lag. Under tiden kommer jag fortsätta att behöva köpa fler mikro-usb till alla mina nya teknikprylar. Hoppas att det inte dröjer för lång tid bara.