Varma friluftsbyxor herr

Nu är snart vintern i antågande och då gäller det att ha förberett vintergarderoben med varma friluftsbyxor. Jag brukar vara ute i ganska god tid, eller i alla fall efter att säsongen startat och det har börjat säljas friluftsbyxor som är lite kraftigare. Det brukar behövas flera olika friluftsbyxor beroende på alla väderväxlingar och vad som passar när det är varmt kontra kallt. Min man har en onlinebutik han brukar beställa från, det är så enkelt för honom då han kan gå ut på sajten till ”Varma friluftsbyxor herr” och beställa hem ett par byxor i ”sin” storlek och så sitter dom som en smäck varenda gång. Det är skillnad på min tjock-kropp som aldrig kan passa i ett par friluftsbyxor köpta online.

Friluftsbyxor för herr

Normalt sett så är det mycket större variation och utbud på nätet och framförallt när det gäller friluftsbyxor för herr, eller egentligen alla friluftskläder utom möjligen jackor. Jaktkläder ska vi inte tala om för där ligger vi efter, vi damer, med hästlängder när det gäller passform och utbud av alla typer av jaktkläder. Det är väldigt synd tycker jag, eftersom både jag och min man jagar och han har aldrig några som helst problem med att hitta jaktkläder medan jag med min passform absolut inte kan hoppa i ett par herr-medium till exempel. Dom är alltid för långa och alldeles för trånga över lår och rumpa och för stora i midjan.

Funktionella friluftsbyxor

När man köper ett par friluftsbyxor så är det så mycket viktigare att dom behåller funktionaliteten även över vintern, alltså de friluftsbyxorna som är kraftigare än sommarbyxorna. Det är ganska vanligt annars tycker jag, att vinterbyxorna blir oformliga och alldeles för tjocka och klumpiga och då är de inga bra och funktionella friluftsbyxor. Man måste kunna röra sig någorlunda fritt och det får inte streta och ligga på för hårt för då går all väta igenom direkt.