Lastnät till släpvagn

Nu är det hög tid att åka till besiktningen med min släpvagn och vad tror ni händer då? Jo då går ena bromsen sönder bara några dagar innan besiktning. Höjden av otur men jag hann i alla fall att avbeställa den bokade tiden och jag har fortfarande ett par veckor kvar till tiden för besiktning löper ut. Sedan måste jag få tag på ett lastnät till släpvagn och där kommer nästa grej. Det är rätt otroligt vilken otur jag har haft med den förbannade släpvagnen, jag tror jag ska sälja den efter besiktningen faktiskt för jag orkar inte med den längre nu.

Släpvagn med ved & lastnät

Jag och svärfar hade varit och hämtat ved hos en gubbe som bor några mil längre bort efter att ha lagat bromsen. Vi brukar alltid köpa färdig kapad ved hos honom och det är ganska bra pris per kubikmeter med så det lönar sig att åka en bit. Särskilt nu i dessa tider när folk börjar bli desperata över de skenande elpriserna, då passar det bra att elda med ved. Vi hade lastat upp en bra hög med ved på släpvagnen och spänt över lastnätet. Sedan när vi körde igenom samhället hemma så skulle vi bara kila in på pizzerian för att slänga i oss lite lunch så vi parkerade släpvagnen en bit bort från restaurangen.

Lastnät & ved som försvann

Vi var på pizzerian i ungefär 45 minuter och satt och småpratade med varandra innan vi gick tillbaka till bilen och släpvagnen. Bara för att upptäcka att varken lastnät eller veden fanns kvar! Vi blev så chockade båda två att vi höll på att ramla baklänges. Någon hade tagit loss lastnätet över veden och snott vartenda vedträ. Helt osannolikt, men faktiskt helt sant. Det måste ha varit någon som planerat att åka runt och sno saker om det ska vara möjligt att kunna plocka av en hel släpvagn full med ved. Så nu måste jag iväg för att köpa nytt lastnät till släpvagnen och tyvärr ett lass med ved till.

Kommentarer är stängda.